Skippy Toernooi

Inmiddels een begrip in de regio Waalwijk en daarbuiten. Hoe komen we aan deze naam voor een biljarttoernooi? In 1990 werd in het voormalige District Waalwijk een jubileumtoernooi gespeeld ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Het spelletje was door één der bestuursleden een keer gezien en dit leek men wel leuk voor dit toernooi. Teams van het district werden uitgenodigd, en U raad het misschien al wel, een team van onze vereniging, het C-1 team, won dit toernooi. Wij vonden dit zo’n leuk spel voor een toernooi dat wij dit een jaar later organiseerden in De Witte Brug, met als initiatiefnemers Christ de Ruijter, toenmalige kastelein, en Wil de Rooij.

De spelregels zijn de meesten wel bekend. Uw team bestaat uit 3 spelers(sters) die de spelsoorten libre-bandstoten-driebanden spelen en waarbij steeds maar 1 (één) carambole gemaakt mag worden, waarna de volgende speler aan de beurt is. Het moyenne van de drie spelers bij elkaar is bepalend voor de te behalen caramboles

Toen in 1992 Mari van Assen, een biljartvriend en vriend van Christ, bijgenaamd ‘Skippy’, onverwachts overleed, werd het idee geopperd om het toernooi voortaan Skippy Toernooi te laten heten, dit met instemming van de familie. Sinds 1993 heet ons toernooi dus zo en het is zeker een passende benaming.

De resultaten van de laatste jaren vind u in het drop-down menu onder “Skippy Toernooi”.